PSD propune restricții pentru jurnaliști și sancțiuni noi pentru parlamentari

27 iunie 2018, 20:41

Jurnaliștii acreditați la Parlament și-au început ziua de lucru cu mai multe surprize: n-au mai putut urca în anumite lifturi, destinate peste noapte doar parlamentarilor. Pe holul din fața sălii de plen accesul presei a fost restricționat la o zonă delimitată cu un țarc, iar între Senat și Camera Deputaţilor se poate circula doar după controlul acreditării. Nu e clar când și cum au fost decise aceste măsuri.

Alți parlamentari de la PSD aplaudă însă măsurile și cer chiar suplimentarea lor, astfel încât jurnaliștii să nu mai aibă deloc acces la etajul cu sala plenului.

Opoziția, în schimb, este scandalizată de introducerea restricțiilor.

Parlamentarii USR au fost ei înșiși victime ale restricțiilor: nu mai pot aduce invitați și colaboratori în Parlament, cum fac celelalte grupuri, după ce săptămâna trecută au permis accesul unor activiști civici care au protestat în fața plenului.

Comisia de regulament va discuta săptămâna viitoare mai multe sancțiuni propuse de deputatul PSD Eugen Nicolicea. Potrivit acestora, parlamentarii care perturbă sau blochează ședințele pot fi suspendați pe o perioada de 30 de zile sau vor fi scoși din sală cu ajutorul personalului de pază. Propunerile vin în condițiile în care Opoziția a diversificat metodele de luptă în Parlament: în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură parlamentarii USR au împărțit colegelor de la PSD flori și scrisori pentru revocarea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei, iar liberalii au desfășurat un banner uriaș în timpul discursului susținut de premierul Viorica Dăncilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite