PSD: Pensiile vor fi majorate cu 40%, așa cum prevede legea. Guvernul nu mai are niciun fel de tertip să evite această majorare. Social-democrații vor ca și cadrele didactice să primească bonus de 500 de euro

Alfred Simonis PSD
Alfred Simonis PSD
2 septembrie 2020, 08:07

„Birourile Permanente se vor reuni miercuri și vor pune pe ordinea de zi a comisiilor reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat rectificarea bugetară cu scopul principal de a elimina acel articol prin care pensiile au fost diminuate cu 26%. Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără acel articol”, anunță liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

El mai spune că pensiile vor fi majorate cu 40%, iar guvernul ”nu mai are niciun fel de tertip să evite această majorare”.

Totodată, profesorii și personalul auxiliar din învățământ ar putea primi bonus de 500 de euro, pe modelul medicilor, pentru că vor fi expuși în lupta cu pandemia, spune liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. El precizează că social-democrații vor propune o inițiativă în Parlament.

„Încercăm să facem ceea ce s-a făcut pentru doctorii din România, pentru medici și pentru personalul auxiliar. Așa cum știți, începe școala și dascălii, profesorii și personalul auxiliar vor fi implicați în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși. Vom gândi o inițiativă pe care o depunem mâine, poimâine cel târziu, prin care și profesorii să beneficieze de același tip de bonus, anume echivalentul a 500 de euro, 2.500 de lei, pentru că sunt extrem de expuși în această perioadă de deschidere a școlilor”, anunță Alfred Simonis.

El spune că social-democrații nu au decis dacă prevederea va fi inclusă în rectificarea bugetară sau va fi inițiativă distinctă.

„O să găsim mecanismul să nu pice în sarcina autorităților locale. (…) E important să fie motivați și recompensați”, mai spune liderul deputaților PSD.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite