PSD depune propria moțiune de cenzură și le cere celor de la USR-PLUS să o semneze. Grindeanu: Contezi doar dacă semnezi. Dacă nu, faci balet | Textul moțiunii

2 septembrie 2021, 13:17

ACTUALIZARE. PSD a publicat, joi, textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Documentul, intitulat „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”, susţine că singura soluţie pentru ca România să iasă dintr-o continuă criză politică, economică şi socială este ca Guvernul Cîţu să plece urgent de la conducerea ţării. „Guvernarea perdanţilor a sărăcit România!”, se arată în moţiune.

„Astăzi, PSD va prezenta textul moțiunii de cenzură pe care îl și punem la dispoziția tuturor pentru a-l semna. PSD este singurul partid care are puterea dată parlamentari pentru a iniția o moțiune de cenzură. Cine vrea ca, într-adevăr, ca acest Guvern să pice, va semna moțiunea PSD. Restul sunt povești! Contezi doar dacă semnezi!”, a declatat Sorin Grindeanu.

Social-democratul a mai spus că semnătura fiecărui nemulțumit de activitate acestui Guvern e singura garanție că se vrea cu adevărat plecarea premierului Cîțu. ”Lipsa semnăturii înseamnă doar negociere, șantaj pentru mai multe avantaje. Nici Cîțu, nici Barna, nici Cioloș, nici Orban nu sunt cu adevărat interesați de problemele românilor, de sărăcie, de creșterea prețurilor la gaze, energie și carburanți, de scumpirea alimentelor sau a medicamentelor. Pe noi asta ne interesează și anume că scăderea drastică a nivelului de trai este principala temă pe agenda românilor și e punctul central al moțiunii PSD. E singurul lucru care contează!”, a declarat Sorin Grindeanu, care a evitat de mai multe ori în timpul conferinței de presă să spună dacă PSD va vota moțiunea anunțată de USR-PLUS.

În timpul declarațiilor lui Sorin Grindeanu, și liderul AUR, George Simion, a reiterat ideea că și partidul său va depune moțiune de cenzură și a invitat parlamentarii celorlalte partide să o semneze. AUR anunțase de ieri că începe strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, intitulată „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite