PSD definitivează lista noului Guvern. Liviu Dragnea a discutat la Vila Lac 1 cu liderii de filiale

27 iunie 2017, 17:13

Liderii PSD au discutat toata ziuă despre cine pleacă și cine rămâne la Palatul Victoria. Potrivit unor surse, Sevil Shaideh, Olguța Vasilescu și Carmen Dan rămân în mod cert. Lista va fi definitivată miercuri. Și, dacă nu intervine nimic, vineri ar putea avea loc prima ședință a guvernului Tudose.

Liviu Dragnea i-a chemat pe toți liderii de filiale din PSD la o discuție premergătoare celei din CEx de mâine. Dragnea s-a întâlnit pe rând la Vila Lac 1 cu liderii de filiale. Discuțiile au durat câteva ore.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat marți seara în direct la emisiunea România 9 de la TVR1 că vor fi mai mulți miniștri noi în cabinetul Mihai Tudose decât numele vehiculate. Lia Olguța Vasilescu nu a dat detalii despre lista noului guvern, dar a precizat că vor fi „foarte mulți miniștri schimbați” și că toți miniștrii ALDE rămân și în guvernul Tudose.  Ministrul demisionar al Muncii a subliniat că sunt câteva nume vehiculate care „sigur nu vor fi”, cum e cazul Sorinei Pintea, vehiculată la Sănătate.

ACTUALIZARE 19.15 Puțini lideri de filiale au mai rămas în Vila Lac 1. Discuțiile se poartă acum într-un cadru foarte restrâns.

Sunt prezenți liderul PSD, Liviu Dragnea, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu,  premierul desemnat, Mihai Tudose și alți lideri ai coaliției, transmite jurnalista Andreea Dumitrescu, pentru Telejurnalul de la ora 19.00.

ORA 19.10 Jurnalista Andreea Dumitrescu, pentru emisiunea Pulsul Zilei:  Miniștrii celor de la ALDE vor rămâne pe portofoliile pe care le ocupă deja, asta după ce, potrivit informațiilor noastre, în ALDE a existat o nemulțumire , pentru că ei l-ar susține în continuare pe Tudorel Toader, iar liderii PSD le-ar fi spus că ar trebui să opteze – dacă doresc să-l susțină pe Tudorel Toader aflat în acest moment la ministerul Justiției (un portofoliu care aparține PSD), social democrații le-ar fi cerut să renunțe la un alt minister. Ministerul pe care l-ar viza social democrații ar fi cel de la Energie.

ORA 17.05 Fiecare lider de filială prezintă numele pe care vede în  viitorul Executiv, a transmis jurnalista Andreea Dumitrescu pentru Telejurnalul de la ora 17.00.  Mulți dintre miniștrii cabietnului Grindeanu se vor regăsi și în cabinetul Mihai Tudose. Vorbim despre cei apropiați de liderul PSD, cum ar fi Sevil Shhaideh, Carmen Dan sau Lia Olguța Vasilescu.

„Am invitat președinții de organizații și pe prim-ministru să avem o discuție despre noua formulă guvernamentală. Am avut dimineață o discuție și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Mihai Tudose. Mâine (n.r. — miercuri) o să continuăm discuțiile cu ceilalți membri din Comitetul Executiv, astfel încât la 12,30, când intrăm în CExN, să avem o formulă finală pe care să o aprobăm politic, urmând ca premierul, propuneri de la noi, propuneri de la ALDE, să le depunem în Parlament împreună cu programul de guvernare”, a declarat Dragnea înaintea discuțiilor.

„O să discutăm împreună și o să discut și cu fiecare în parte, ca fiecare să fie liber să-mi pună ce crede de cuviință, după care ne reunim. O să die o discuție foarte serioasă”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Tudorel Toader să fie schimbat din funcția de ministru al Justiției, așa cum s-a vehiculat pe surse, Dragnea a răspuns: „Cred că sunt surse proaste”.

Între timp, Mihai Tudose a făcut primele declarații după ce a fost desemnat premier. A spus, în exclusivitate pentru TVR, că pentru funcția de premier îl recomandă puterea de muncă și experiența.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite