PSD vrea amânarea discuţiilor privind rocada guvernamentală. Surse: Premierul Ciucă vrea să își depună mandatul vineri

23 mai 2023, 11:22

Vârsta de pensionare va creşte treptat la 65 de ani pentru toţi românii. Este anunţul făcut de ministrul Muncii, după ce a stabilit cu oficialii Comisiei Europene criteriile în funcţie de care va fi reformat sistemul pensiilor speciale.

Coaliţia de guvernare şi-a propus să trimită joi Parlamentului aceste amendamente. Reforma pensiilor speciale și greva din educație au fost invocate de șeful PSD în cererea sa de amânare a discuțiilor privind rocada guvernamentală.

Cel mai probabil discuțiile din coaliție vor fi reluate după ce Marcel Ciolacu va fi desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier,  a transmis Alina Sorocean pentru TVR INFO.

Nici din partea PNL nu există inițiativă în acest moment  de reluare a negocierilor. Liberalii își doresc să se respecte Protocolul și spun că cel mai probabil își depune la finalul acestei săptămâni Nicolae Ciucă mandatul.

Sunt și semnale că am putea să vedem o amânare – ori se va amâna momentul în care Nicolae Ciucă își va depune mandatul, tocmai pentru ca să se rezolve situația din învățământ și problema pensiilor speciale, fie e posibil să vedem o depunere a mandatului vineri, pe 26 mai, dar să avem pentru o perioadă scurtă un premier interimar  cu puteri limitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite