PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Ciolacu: Alegeri anticipate, asta este decizia și soluția PSD

Președintele PSD Marcel Ciolacu
Președintele PSD Marcel Ciolacu
28 septembrie 2021, 12:22

Grindeanu a precizat la Palatul Parlamentului că moţiunea are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!

În textul moţiunii se susţine că „guvernarea perdanţilor a sărăcit România !”.

Social-democraţii acuză că „pierderea controlului asupra creşterii preţurilor la energie şi combustibil a generat o inflaţie galopantă”.

În document se spune că „datoria publică creşte cu 1.700 de euro pe secundă”, iar „fiecare român devine mai dator la finalul acestui an cu 2.300 de euro”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: USR şi AUR ar trebui să îşi retragă moţiunea de cenzură

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marți, că în acest moment magistrații CCR au decis, în unanimitate, că este conflict constituțional. Dacă moţiunea îşi continuă parcursul, atunci, chiar dacă trece moţiunea, prim-ministrul poate să sesizeze din nou CCR că a trecut o moţiune neconstituţională şi domnul Cîţu va reveni din nou prim-ministru, pentru că CCR nu poate să aibă altă decizie decât cea pe care a luat-o astăzi. Este logic ce s-a întâmplat şi este corect ce a decis CCR, ei neputând impune Parlamentului să modifice ceva. (…) Cei care au depus moţiunea ar trebui să-şi retragă această moţiune, care a creat un conflict instituţional, să redepună moţiunea ţinând cont de ce a decis Curtea şi atunci intră în procedură legală. Dacă se forţează să se meargă în continuare cu această moţiune a alianţei USR – AUR, atunci câştigătorul este domnul prim-ministru Cîţu”, a afirmat Ciolacu.

„Noi nu credem că nu se mai poate reseta sau crea o altă coaliţie care să guverneze în continuare. Alegeri anticipate. Asta e decizia şi soluţia PSD în acest moment”, a subliniat Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că va propune în Birourile permanente reunite ale Parlamentului ca moţiunea de cenzură depusă de partidul său să fie citită joi şi votată lunea viitoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite