PSD, între nuntă și guvernare. Conducerea partidului s-a întâlnit în noua formulă după congres

12 martie 2018, 11:35

Noua conducere a PSD a venit la prima ședință în formula aleasă la congres convinsă că acum partidul este mai unit și mai eficient. De altfel, Liviu Dragnea a avut și un mesaj special pentru noua echipă de conducere: „Să nu mai avem situații în partid când colegi din conducere considerau că pozițiile pe care le-au ocupat în urma unor alegeri sau unor numiri au însemnat, de fapt, niște oportunități pentru proiecte personale de imagine.”

Ecourile congresului nu s-au stins, însă, inclusiv cele legate de absența lui Ion Iliescu și Adrian Năstase:

Viorica Dăncilă, președinte executiv al PSD: „Cred că a fost o scăpare. Am toată apreicerea pentru foștii președinți ai partidului.”

Marian Neacșu, secretar general al PSD: „Nu, nu este o scăpare premeditată. Ne-am dorit ca foștii președinți  ai partidului să nu fie implicați în acele acțiuni de frondă pe care unii dintre colegii noștri le pregăteau pentru congres.”

Prezența iubitei lui Liviu Dragnea în sala la congres și inelul de pe degetul ei au alimentat zvonurile cu privire la o nuntă la nivel înalt în PSD.

__________________

Învingătorii Congresului Extraordinar din acest weekend s-au reunit luni la sediul central al PSD. Social democrații au avut  prima ședință informală în noua formulă.

„Este o şedinţă informală, avea pe ordinea de zi organizarea. Este prima întâlnire în acest format și cred că nu… Vom lua hotărâri privind buna funcţionare a celor care au fost aleşi la congres”, a spus Dăncilă.

La întrebările jurnaliștilor dacă va avea timp pentru cele două funcții, cea pe prim-ministru și cea de președinte executiv al PSD, Viorica Dăncilă a spus: Sigur voi avea timp, pentru că în calitatea mea de preşedinte executiv este compatibilă cu cea de prim-ministru, eu trebuie să pun în aplicare programul de guvernare, a adăugat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a reafirmat că ceea ce a făcut-o să se răzgândească şi să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv a fost faptul că a primit „foarte multe telefoane din teritoriu”, precum şi susţinerea Gabrielei Firea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că cel mai probabil luni va fi stabilită o dată pentru evaluarea activităţii Cabinetului pe care îl conduce, la o lună de la preluarea mandatului.

„Nu am făcut încă o evaluare în cadrul alianţei PSD – ALDE. O evaluare o fac săptămânal la Guvern, dar o evaluare completă o voi face în cadrul coaliţiei. Probabil astăzi vom stabili, nu am stabilit însă o dată, dar cred că – cât mai curând – vom face o evaluare”, a afirmat premierul, la sediul PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite