PSD, gata să îl reclame pe Iohannis la CCR. Liviu Dragnea: „Preşedintele trebuia să procedeze imediat la revocarea celor doi miniştri şi la numirea celor propuşi”

26 noiembrie 2018, 14:00

ACTUALIZARE. Liviu Dragnea: “Preşedintele României trebuia să procedeze imediat, respectând principiul loialităţii instituţionale, la revocarea celor doi miniştri şi la numirea celor propuşi. Într-un mod nejustificat a amânat decizia până după 1 decembrie. Nu putem să stăm la a nu ştiu câta încălcare a Constituţiei a preşedintelui Iohannis  şi să nu punem în practică o remaniere pe care premierul a decis-o”.

Viorica Dăncilă: Nu este normal ca preşedintele să nu revoce şi să nu numească imediat un ministru, având în vedere că ne pregătim de preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi noii miniştri  trebuie să îşi preia dosarele pe care le au în lucru”.

________________________________

Liderii PSD s-au reunit, luni. în şedința Biroului Permanent Național ți au pus la punct planul de bătaie după ce Klaus Iohannis a amânat până după 1 decembrie decizia pentru numirea în Guvern a Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici, propuşi pentru Dezvoltare şi Transporturi.

Tudorel Toader a declarat după ședința: Până luni voi redacta un draft  un proiect de posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvern României și președinte Republicii. Nu înseamnă că s-a luat o decizie. Voi redacta împreună cu colegii mei acest proiect de posibilă sesizare. În cursul zilei de luni, îl voi prezenta, îl vom discuta, apoi cei care au competența de a decide dacă vor sesiza sau nu CCR cu un astfel de conflict, posibila sesizare, venind din partea, dacă va veni, de la Guvern, parte a conflictului, sub semnătura doamnei prim-ministru.

Şedinţa are loc în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a amânat o decizie în privinţa propunerilor făcute de PSD – Lia Olguţa Vasilescu pentru ministerul Dezvoltării şi Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite