PSD, contrazis de numărul 2 din Ministerul Afacerilor Interne. Col. Nucu Marin: Nu avem informații că protestele au fost finanțate din exterior

11 septembrie 2018, 20:48

Numărul doi din Ministerul de Interne, colonelul Gheorghe Nucu Marin, a fost audiat în calitate de martor la Parchetul Militar, în dosarul violențelor Jandarmeriei de la mitingul diasporei. E primul oficial care a negat informațiile potrivit cărora protestul a fost finanțat din străinătate.

Până anul trecut, colonelul Nucu Marin a fost șef în serviciul secret al M.A.I.

La câteva ore după el, același lucru a susținut și șefa lui, ministrul Carmen Dan, care a cerut totuși DIICOT să facă o verificare.

Printr-un comunicat de presă, PSD a cerut verificări urgente pentru a afla dacă protestul diasporei a fost finanțat din afara țării. Asta după ce, duminică, liderul partidului, Liviu Dragnea, a lansat ipoteza în Piață și după ce în presă a apărut o înregistrare în care ar fi protestatari #Rezist.

Partenerul său de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu deține informații în acest sens.

Potrivit unor surse judiciare, DIICOT analizează dacă se va autosesiza după dezvăluirile făcute de liderul PSD privind finanțarea externă a protestului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite