Provocările lansate pe TikTok pun în pericol copiii. Familia unei fetițe care și-a pierdut viața au dat în judecată platforma

4 august 2022, 11:37

Arriani Arroyo, în vârstă de nouă ani, a murit împreună cu Lalani Erika Renee Walton, în vârstă de opt ani, după ce au dat curs unei provocări virale pe internet.

Avocaţii familiei spun că fetiţele ar fi văzut trendul din cauza algoritmului Tiktok, care nu filtrează conţinutul periculos în cazul utilizatorilor cu vârste fragede.

Familia acuza compania care a lansat TikTok că nu ţine cont de vârsta utilizatorilor, iar copiii au acces la diferite materiale video, nefiltrate, cu conţinut periculos.

Nu este primul caz în care aplicaţia TikTok devine sursa unor incidente extreme. În ianuarie 2021, o fetiţă de doar 10 ani a murit asfixiata tot în urma unei provocări pentru contul ei de TikTok.

Asta după ce cu un an înainte, o adolescentă de 15 ani și-a pierdut viață din cauza unei supradoze de medicamente. A luat parte și ea la o provocare văzută pe rețeaua de socializare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite