Protestul taximetriștilor din Capitală s-a încheiat. Managerii companiilor de taxi au primit promisiuni din partea Guvernului

13 februarie 2019, 09:07

ACTUALIZARE Reprezentanții COTAR s-au întâlnit, miercuri, cu ministrul Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb și ministrul Interimar al Dezvoltării Regionale, Eugen Teodorovici.  Agenda discuțiilor a vizat modificarea cadrului normativ actual în sensul eliminării ”pirateriei” din transporturi și trecerea activității de ”rent a car” la Autoritatea Rutieră Română – ARR.

”Așa cum am promis, la întâlnirea din 5 februarie 2019, v-am chemat la discuții alături de colegul meu Eugen Teodorovici și săptămâna viitoare va fi promovat cadrul normativ care va cuprinde solicitările transportatorilor rutieri: eliminarea sintagmei ”în mod repetat” și trecerea activității de ”rent a car” la ARR. Sunt om de cuvânt și așa o să rămân. Transportul rutier este un segment important care contribuie în mod semnificativ la bugetul național și încercăm să reglementăm o situație care a creat un minus la buget prin practicarea unei activități ilicite. Dar așa cum dorim să eliminăm din legislație orice posibilitate de a încălca principiile concurenței loiale tot așa ne dorim și urmărim să realizăm un cadru normativ care să asigure cele mai bune condiții de siguranță și confort pentru pasageri.” a declarat Ministrul Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb.

”Întâlnirea de astăzi a fost foarte utilă, pragmatică și concisă. Îi asigur pe reprezentanții COTAR că am înțeles exact care sunt problemele. În cel mai scurt timp vom adopta măsuri concrete pentru asigurarea atât a unui nivel înalt de calitate a transportului de persoane, cât și a unui mediu concurențial loial și corect în acest domeniu.” a precizat Viceprim-Ministrul, Ministrul Interimar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Eugen Teodorovici

În urma discuțiilor s-a convenit, ca în perioada următoare, să fie promovate proiectele de acte normative convenite în urma întâlnirii.

_________________________________

În prezent legea dă posibilitatea polițiștilor să aplice amenzi între 1000 și 5000 de lei însă numai dacă fapta a fost săvârșită în mod repetat. Taximetriștii vor ca tocmai această sintagmă să fie eliminată, pentru că face ca legea să fie ambiguă și foarte greu de aplicat.

Protestul a dat mari bătăi de cap șoferilor, s-a circulat foarte greu în centrul orașului, mai ales pentru că au fost restricții de circulație.

Taximetriștii au protestat fața de șoferii Uber, care, susțin ei, ar fi avantajați prin faptul că nu sunt controlați de autorități și astfel, le fura clienții.

Transportatorii de persoane susțin ca autoritățile: Primăria Generală, Ministerul Transporturilor și Guvernul, nu fac nimic să rezolve problema concurenței neloiale.  Ei vor ca aplicațiile Uber sau Taxify să fie interzise.

În septembrie, anul trecut,  Consiliul General al Capitalei a retras de pe ordinea de zi un proiect care viza un nou regulament pentru taximetrie. În ultimul an, taximetriștii bucureșteni au tot organizat proteste spontane.

La sfârșitul lunii trecute, ei au blocat bulevardul Lascăr Catargiu, iar procurorii au deschis dosar penal și anchetează protestul care a paralizat circulația in centrul Capitalei.

Brigada Rutieră restricţionează traficul, miercuri, începând cu ora 6,30, pe şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere, cu ocazia mitingului organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite