Protestul de la Mintia, încheiat. Angajații își primesc banii eșalonat

Protest la termocentrala Mintia
Protest la termocentrala Mintia
15 iunie 2020, 09:31

ACTUALIZARE: Protestul spontan de al Termocentrala Midia s-a încheiat, iar activitatea a fost reluată. Angajații au obținut promisiunea că își vor primii banii restanți eșalonat, până în luna iulie.

Liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, a declarat luni pentru MEDIAFAX că protestatarii au avut o întâlnire cu subprefectul județului Hunedoara, Dorel Ovidiu Bretean, și conducerea complexului energetic.

S-a agreat un grafic de eșalonare a plăților restante, de circa 2.000 de lei pe salariat, care trebuie recuperate integral până în luna iulie.

„Am cerut și constituirea stocului de cărbune care să fie adus de la rezerva de stat, prin ordin al premierului”, a spus Iștoc.

_______________________________________________________________________

Liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, a declarat, citat de Mediafax, că protestatarii au solicitat prezența la termocentrală a prefectului de Hunedoara și a directorul general de la Petroșani.

Termocentrala Mintia și-a întrerupt activitatea trei zile, de vineri până luni, din cauza lipsei cărbunelui. Situația arată că angajații nu își vor putea recupera nici drepturile salariale nici nu vor putea să își continue activitatea.

”Suntem îngrijorați pentru locurile de muncă. Oamenii așteaptă garanții că situația se va rezolva”, a mai spus Iștoc.

La protestul spontan participă peste 120 de angajați de la exploatare, reparații și TESA, din schimbul I dar și câțiva care au rămas din schimbul de noapte. Termocentrala Mintia are aproape 700 de angajați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite