Protestul CFR s-a încheiat, haosul pe șine a continuat

Haosul în circulația trenurilor a continuat și azi-noapte în Gara de Nord din Capitală. Zeci de oameni au așteptat cu orele să plece spre casă, alții nici nu mai aveau speranțe că se vor urca în vreo garnitură. Alte câteva sute de pasageri au ajuns în Capitală după o călătorie îndelungată, cu opriri dese și lungi.

21 Decembrie 2021, 12:20 (actualizat 21 Decembrie 2021, 12:52) Știrile TVR |

Aproape 6 ore au stat în tren călătorii care au venit de la Petroșani. Cu puțin timp înainte de miezul nopții, garnitura a ajuns în Gara de Nord.

Pentru pasagerii care au sosit de la Galați, călătoria a fost prelungită cu 295 de minute.

Printre cei mai ghinioniști au fost călătorii care voiau să ajungă în nordul țării. Un bărbat care avea tren la ora 8.00 spre Bârlad nu plecase din gară nici la miezul nopții.

Sute de trenuri au fost blocate , ieri, pe șine după un protest spontan al lucrătorilor CFR, nemulțumiți de salariile mici și de amânarea unei legi care permitea creșterea lor. După mai multe runde de negocieri, sindicalișții au obținut promisiunea că salariile vor crește cu 10 %.

Părțile au convenit ca, pentru perioada imediat următoare, să se agreeze ca soluție creșterea salariilor tarifare cu indicele de creștere a prețurilor de consum pentru anul 2022 în condițiile aprobării cadrului legal și financiar. Părțile s-au angajat să identifice constant soluții pentru aplicarea statutului personalului feroviar, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor

Un zece la sută este un prim pas. Urmează după aceea, în cursul anului, după 1 aprilie, să ne întâlnim cu conducerea ministerului şi conducerile societăţilor să găsim soluţii pentru ca în timpul cel mai scurt să putem pune în aplicare statutul personalului feroviar, a precizat Iulian Mantescu, Președinte Federația Mecanicilor de locomotivă.

Legea privind statutul personalului feroviar, în prezent prorogată, prevedea o creștere a salariilor lucrătorilor CFR cu aproximativ 35%.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 36°C 37°C
CLUJ 34°C 35°C
CONSTANTA 27°C 29°C
CRAIOVA 35°C 36°C
BRASOV 32°C 32°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI