Protestele francezilor împotriva reformei pensiilor au blocat intrarea în muzeul Luvru și au frustrat mulțimea de vizitatori – ”Cu toții am vrea să mergem să o vedem pe Mona Lisa”

Protestele francezilor împotriva reformei pensiilor au blocat intrarea în muzeul Luvru
Protestele francezilor împotriva reformei pensiilor au blocat intrarea în muzeul Luvru
27 martie 2023, 14:29

Manifestând pașnic împotriva planurilor de a-i face pe majoritatea francezilor să lucreze încă doi ani până la 64 de ani pentru a echilibra bugetul de pensii, un număr mic de protestatari s-au adunat la bazele piramidei de sticlă de la Luvru. Pe o pancartă scria „Pensionați-vă la 60 de ani – munciți mai puțin pentru a trăi mai mult”.

Turiștii s-au declarat indignați de potestele care i-a împiedicat să intre în muzeu.

„Este ridicol, venim de peste tot din lume cu copiii noștri pentru a vizita un muzeu și este ridicol ca 20 de persoane să blocheze intrarea”, a declarat Samuel, un turist mexican care nu și-a precizat numele de familie.

„Înțeleg foarte bine din ce cauză vin și este destul de corect. Dar cu toții am vrea să mergem să o vedem pe „Mona Lisa”, dar nu contează”, a spus Jane, o vizitatoare din Londra.

Angajații muzeului Luvru s-au numărat printre protestatarii din fața celebrului muzeu. Un ghid turistic de la Luvru a ieșit să se adreseze vizitatorilor. „Sperăm că înțelegeți motivele noastre”, a spus ea.

Protestul a avut loc cu o zi înaintea celei de-a zecea runde de greve și proteste stradale la nivel național și a urmat după violențele care au avut loc în orașele din Franța din cauza modificărilor sistemului de pensii.

Separat, poliția pariziană a declarat că desfășoară o operațiune pentru a preveni adunările neautorizate în fața Centrului Pomopidou, un alt muzeu de referință din Paris.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite