Protestele din Federația Rusă, reprimate cu brutalitate. Peste 3.000 de persoane au fost arestate

24 ianuarie 2021, 20:40

Protestele fără precedent din 110 orașe, cele mai importante din Rusia și o participare masivă din partea populației au pus Kremlinul într-o situație dificilă. Dimitrii Peskov, purtatorul de cuvânt al președintelui rus, a încercat să minimalizeze amploarea protestelor de ieri declarând că zeci de milioane de ruși nu au răspuns îndemnurilor lui Navalnîi de a ieși în stradă pentru că … îl susțin în continuare pe Putin.

Alexei Navalnîi rămâne în arest iar surse din procuratura de la Moscova susțin că opozantului rus i se mai pregătesc câteva dosare inclusiv pentru îndemnul de a ieși în stradă la o acțiune de protest neautorizată.

Majoritatea persoanelor reținute ieri au fost eliberate. Episodul care i-a revoltat pe oameni cel mai mult a avut loc la Sankt Petersburg când o femeie a fost lovită cu brutalitate doar pentru că i-a întrebat pe scutieri de ce au reținut un tânăr.

Femeia se află și acum în spital cu capul spart.

Șeful poliției din Sankt Petersburg și-a cerut personal scuze și a promis că va face o anchetă.

În ciuda criticilor la adresa Rusiei din partea cancelariilor occidentale pentru folosirea disproporționată a forței împotriva manifestanților pașnici, ministerul de Externe de la Moscova acuză ambasada Statelor Unite de ingerință. Rusia denunță comportamentul misiunii diplomatice americane care ar fi susținut acțiunile neautorizate ale opoziției și intenționeză să îl convoace pe ambasador „pentru o discuție serioasă”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite