Contestatarii preşedintelui Klaus Iohannis nu renunţă la proteste. Pentru a şaptea zi au venit în faţa Palatului Cotroceni. Câteva sute de oameni au ieşit în stradă să-şi arate susţinerea faţă de Guvernul Grindeanu.
S-a încheiat o săptămână de proteste în faţa Palatului Cotroceni. Cei prezenţi sâmbătă au jucat Hora Unirii, au intonat Imnul şi şi-au exprimat nemulţumirea strigând lozinci sau fluturând pancarte. Protestul a fost paşnic. Traficul a fost restricţionat aproximativ 3 ore.
Sâmbătă auau continuat şi protestele antiguvernamentale, pentru a 12-a zi consecutiv. În Piaţa Victoriei din Bucureşti s-au adunat câteva mii de manifestanţi.
ACTUALIZARE Protestul din faţa Palatului Cotroceni s-a încheiat. Oamenii au început să plece în jurul orei 21:00.
Oamenii care protestează la Cotroceni îl aşteaptă din nou pe preşedinte în mijlocul lor.
Numărul protestatarilor creşte de la oră la oră. Unii au venit din ţară, au călătorit multe ore pentru a ajunge la Bucureşti.
Circulaţia este blocată pe b-dul Eroii Sanitari şi pe b-dul Gheorghe Marinescu, a relatat la Telejurnal Emanuela Schweninger.
Protestatarii care au venit sâmbătă în faţa Palatului Cotroceni flutură steaguri tricolore, suflă în vuvuzele sau fluiere şi bat la tobe. Oamenii cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis.
Protestele de la Cotroceni au loc în paralel cu cele din Piaţa Victoriei. Prima contra-manifestaţie a avut loc duminică, ca răspuns la protestele naţionale faţă de acţiunile Guvernului.
Zi de zi, cei prezenți şi-au manifestat susţinerea pentru PSD şi guvernul Grindeanu. În acelaşi timp au scandat lozinci împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.
Deşi miercuri a încercat să discute cu protestatarii şi le-a oferit ceai şi cafea, preşedintele Klaus Iohannis nu i-a convins pe oameni să rămână acasă.