Proteste violente la Universitatea Berkeley din California. Studenţii au respins discursul controversatului ziarist Milo Yiannopoulos

2 februarie 2017, 15:49

Protestul a izbucnit la Universitatea Berkeley din California, cu puţin înainte de discursul lui Milo Yiannopoulos. Ziaristul este un ultraconservator, care l-a sprijinit asiduu pe Donald Trump.

De multe ori, articolele lui au provocat mari controverse: comentariile sale pe internet au fost criticate ca ultra-rasiste, misogine şi antimusulmane. Milo Yiannopoulos a fost interzis pe Twitter.

Mulţi dintre studenţii de la Berkeley au spus după proteste că manifestaţia era paşnică. Lucrurile au degenerat după intervenţia câtorva anarhişti.

Turneul lui Milo Yiannopoulos pe la universităţile americane a fost permanent marcat de probleme. Luna trecută, un om a fost împuşcat la Universitatea din Washington, chiar în faţa sălii unde trebuia să vorbească ziaristul, iar acum două săptămâni, un alt discurs a fost anulat, tot în California.

Milo Yiannopoulos scrie pentru site-ul controversat Breitbart. Fostul director al acestuia, Steve Bannon, este acum unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai lui Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite