CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA

Proteste violente la Barcelona. Manifestanţii se adună cu ajutorul unei aplicaţii al cărei server ar fi în Bucureşti

Regiunea spaniolă Catalonia este în fierbere. De 5 zile, la Barcelona au loc ciocniri violente între separatiști și poliția care se așteaptă ca și în această seară manifestanții să iasă iar în stradă. De când au început protestele au fost arestați 128 de manifestanți pro-independență și sute de persoane au fost rănite: demonstranți și polițiști.

19 Octombrie 2019, 14:09 (actualizat 19 Octombrie 2019, 20:14) Știrile TVR |

Protestele violente pro-independență de la Barcelona și din alte orașe din regiunea spaniolă Catalonia pun la mare încercare capacitatea guvernului de a păstra ordinea publică.

În a cincea zi de proteste sub sloganul "Tsunami democratic" au fost răniți 182 de oameni, iar ministrul de Interne denunță faptul că separatiștii catalani se află în spatele acțiunilor violente.

Liderul administrației regionale catalane, Quim Torra, sprijină acțiunile de protest inițiate de catalanii proindependență și nu a condamnat acțiunile violente cu fermitatea așteptată de guvernul de la Madrid.

Cer guvernului central să înceapă un dialog

pentru găsirea unei soluții politice și democratice.

La protestele violente de la Barcelona și din alte orașe din regiune au fost văzuți mulți tineri cu fețele acoperite, care par să fie foarte bine organizați de liderii din umbră ai mișcării „Tsunami Democratic".

În ultimele zile, străzile Barcelonei au devenit un câmp de bătalie după ce radicalii au aruncat cu pietre sau chiar coktailuri Molotov.

Identificarea liderilor mișcării "Tsunami democratic" este aproape imposibilă.

Manifestanții sunt coordonați printr-o aplicație mobilă anonimă și gratuită, iar pagina web este găzduită pe servere din România, deținute de o companie din Dubai, care a fost plătită cu monede virtuale.

De la Madrid pentru TVR, Felix Damian.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI