Proteste violente în Belarus. Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă

24 septembrie 2020, 12:52

Studenții au fost primii care au ieșit în stradă că să-i ceară din nou lui Lukashenko să plece. Pe seară, numai la Minsk, erau deja mii de oameni care demonstrau. După câteva încercări nereușite de a-i împrăștia pe manifestanți, forțele de ordine au folosit gazele lacrimogene și tunurile cu apă.

Poliția, la fel de violentă că în toate cele 6 săptămâni de când au început protestele, a arestat zeci de persoane. Și lidera opoziției, aflată în exil a reacționat la farsa de ieri.

Sviatlana Tsikhanouskaya, liderul opoziţiei: Asta înseamnă că ordinele lui către structurile de putere nu mai sunt legitime şi nu mai pot fi executate. Eu, Sviatlana Tsikhanouskaya, sunt singurul lider ales de poporul belarus. Obiectivul nostru este să construim un nou Belarus împreună.

Și Uniunea Europeana a reacționat la ceremonia secreta de depunere a jurmanatului. Clubul comunitar precizează într-un comunicat că așa numita investire este lipsită de legitimitatea democratică și este în contradicție cu voința majorității.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite