Proteste violente în Albania, după ce un polițist a împușcat mortal un tânăr care ieșise din casă în timpul restricțiilor de circulație

12 decembrie 2020, 22:14

Poliția albaneză a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a treia nopate de proteste violente. Sute de oameni continuă să iasă în stradă după uciderea lui Klodian Rasha, în vaârstă de 25 de ani. Tânărul a fost interpelat de poliție pentru că nu purta mască și era în oraș după intrarea în vigoare a interdicției de deplasare.

Poliția a spus inițial că acesta era înarmat și că a opus rezistență, afirmații retrase ulterior. Familai tânărului a declarat că acesta ieșise să-și cumpere țigări.

Ministrul de interne și-a dat imediat demisia iar într-o intervenție televizată, premierul a cerut iertare familiei victimei.

Opoziția l-a acuzat direct pe șeful guvernului și i-a cerut demisia.

Protestele începute miercuri seară probabil vor continua, anunță organizatorii. Tineri violenți au distrus mobilier stradal, au spart vitrine și au incendiat deocrațiunile de Crăciun din cedntrul Tiranei. Proteste similare au avut loc și în alte orașe ale țării.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite