Proteste spontane în marile orașe americane. Se cere dreptate pentru o tânăra de culoare, Breonna Taylor, împușcată mortal la jumătatea lunii martie

24 septembrie 2020, 11:51

Orașul Louisville este în stare de urgență și a fost desfășurată Garda Națională după o seară de proteste violente. Sute de persoane, unele înarmate, au ieșit pe străzi pentru a cere dreptate pentru Breonna Taylor, o tânăra de 26 de ani împușcată mortal la jumătatea lunii martie. În confruntările de aseară 2 polițiști au fost împușcați.

Un juriu din Louisville a decis că cei 3 polițiști implicați în moartea Breonnei Taylor să nu fie puși sub acuzare considerându-se că au acționat legal. Aceștia executau un mandat de percheziție pe numele iubitului femeii, anchetat pentru trafic de droguri, când acesta a deschis focul.

Oamenii legii au răspuns, iar în ploaia de gloanțe tânăra a fost ucisă. Imediat după decizia instanței oamenii au ieșit la protest în marile orașe, în unele locuri înregistrându-se din nou violente și acte de vandalism.

Moartea Breonnei Taylor a fost scânteia care a reaprins demonstrațiile violente pe criterii rasiale în SUA și care au luat amploare 2 luni mai târziu cu moartea lui George Floyd. Și multe figuri publice, inclusiv Oprah Winfrey și George Clooney, s-au declarat dezamăgite de decizia juraților și sperau la o punere sub acuzare pentru omor sau chiar crimă a ofițerilor implicați în incidentul din martie.

Noi proteste sunt așteptate în zilele următoare. În Louisville cel puțin 3 zile au fost impuse restricții de circulație pe timpul nopții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite