Proteste la Moscova. Zeci de mii de oameni demonstrază împotriva creșterii vârstei de pensionare

3 septembrie 2018, 11:43

La Moscova, manifestanții au scandat lozinci împotriva reformei pensiilor, inițiată  de Executivul rus, în urmă cu doua luni. „Un Nu hotărât genocidului pensiilor” , „Nu vrem să plătim pentru greșelile funcționarilor”, „55 de ani și niciun minut mai mult” se putea citi pe pancartele aduse în stradă de manifestnați.

Cabinetul rus a  trimis  în Parlament un proiect de lege în vederea creșterii treptate a vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani în cazul bărbaților și de la 55 la 63 de ani în cazul femeilor. Inițiativa a creat nemulțumiri în rândul rușilor, iar popularitatea președintelui Putin a început să scadă.

Liderul de la Kremlin  a fost nevoit să intervină miercurea trecută cu  un discurs televizat în care a  explicat de ce este necesară o reformă a pensiilor.

Ca să mai înmoaie inima electoratului rus, mai ales că pe 9 septembrie se organizează alegerii la nivel local și regional, Putin a promis măsuri de relaxare în implementarea reformei.

Astfel, femeile se vor putea pensiona la 60 de ani și nu la 63 cum era prevăzut. Femeile pot ieși și mai devreme dacă au mai multi copii .

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă