Proteste la Madrid: oamenii cer demisia guvernului. Noi restricții pentru cei care intră în Spania

15 mai 2020, 19:49

Așa arată de câteva zile o stradă din cartierul Salamanca din Madrid, unde din ce în ce mai mulți protestatari ies în fiecare seară pentru a cere demisia Guvernului, nemulțumiți de felul în care a gestionat criza sanitară.

Președinta Comunității madrilene susține că protestele se vor extinde și în alte orașe dacă Guvernul nu va relaxa măsurile de siguranță pentru ca oamenii să se poată întoarce la muncă.

Sub presiunea străzii, autoritățile sanitare au propus ca, de luni, Madridul să treacă la așa-numita fază 0,5, ceea ce va permite reluarea comerțului, dar nu și redeschiderea teraselor.

Alte comunități mai puțin afectate de epidemia de coronavirus, cum este Valencia, intră de săptămâna viitoare la faza 1: se vor redeschide hotelurile, terasele și magazinele, cu accesul restricționat la 30 la sută din capacitate.

Au fost anunțate și noi restricții pentru cei care vin în Spania: pot intra în țară doar cetățenii spanioli, rezindenții, personalul diplomatic și cazurile de forță majoră. Li se va lua temperatura și vor sta obligatoriu în carantină la domiciliu 14 zile.

Autoritățile au anunțat și intensificarea controalelor la frontieră. Vor face excepție de la intrarea în carantină transportatorii și muncitorii sezonieri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă