Proteste la Londra. Britanicii sunt șocați de noile prețuri la energie. Oamenii îndeamnă la ”greva facturilor”

Proteste Marea Britanie
Proteste Marea Britanie
27 august 2022, 19:50

Oamenii s-au strâns în fața sediului autorității de reglementare din domeniul energiei. Protestează față de scumpirile usturătoare care-i așteaptă de la 1 octombrie.

”E un preţ de nesuportat pentru muncitori, pentru săraci, pentru şomerii britanici. Am venit la protest pentru că partidele parlamentare ne-au lăsat baltă, ne-au dezamăgit. Fie că sunt conservatori, fie laburişti, nu au nicio soluţie, iar oamenii deja au sărăcit”, declară un protestatar.

Ideea unei greve a facturilor circulă de câteva săptămâni în Marea Britanie. S-au înființat deja câteva asociații, care speră să strângă cât mai mulți susținători, astfel încât oamenii să nu și mai plătească facturile. În orice caz, nu la tarifele de acum sau la cele de după 1 octombrie.

Sunt şi pensionari care vor să între în greva facturilor. Ei spun că nu refuză plata energiei și că vor trimite bani distribuitorilor, însă sumele de dinaintea majorării tarifelor.

Reprezentanții autorității de reglementare au anunțat că prețul maxim ce poate fi perceput populației de distribuitorii de energie crește de la 1900 de lire sterline la aproape 3600 pe an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite