Proteste la Hollywood faţă de administraţia Trump. Actorii Jodie Foster şi Michel J Fox au fost în fruntea demonstraţiei

25 februarie 2017, 16:07

Sute de persoane din lumea filmului, în frunte cu actriţa şi regizoarea Jodie Foster, au demonstrat în Beverly Hills.

JODIE FOSTER, actriţă şi regizoare: „E timpul să le spunem aleşilor să-şi facă treaba, că nu mai tolerăm incompetenţa, haosul şi conflictul. Şi că nu vom renunţa la sănătatea planetei şi a cetăţenilor noştri. Că nu îi vom mai sacrifica pe americanii muncitori pentru a-i îmbogăţi pe cei care ţin frâiele puterii”.

Actorul Michel J Fox, cunoscut din seria „Înapoi în viitor” a vorbit despre regulile stricte privind imigraţia. S-a referit la cei care fac sacrificii enorme şi îşi pun în pericol viaţa lor şi pe a familiilor lor, pentru a ajunge pe pământ american.

MICHAEL J. FOX, actor: „Şi când ajung, în loc să le spunem: bună ziua, cum va cheamă? De unde sunteţi, în ce credeţi? Ce vreţi să faceţi? Ce vă putem oferi? Cu ce puteţi contribui? Le spunem «nu, plecaţi de aici»”.

E un atac asupra demnităţii umane.

La protest a fost proiectat şi un mesaj video din partea regizorului iranian Ashgar Fahadi, nominalizat anul acesta, dar care boicotează ceremonia din cauza interdicţiei impuse călătorilor din Iran şi alte 6 state predominant musulmane. De altfel, toţi cei 6 regizori ale căror filme sunt nominalizate la categoria pentru Cel mai bun film străin au lansat un apel comun împotriva a ceea ce au numit climatul de fanatism şi naţionalism care se răspândeşte în toată lumea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă