Proteste în Valea Jiului. Minerii, nemulţumiţi de reducerea săptămânii de lucru pentru personalul auxiliar

4 ianuarie 2017, 13:13

Minerii din schimbul întâi de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, au refuzat să intre în subteran. Li s-au alăturat şi cei din schimbul doi.

Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea săptămânii de lucru pentru salariaţii TESA şi din sectoarele auxiliare, dar şi pentru că nu şi-au primit mai multe drepturi din contractul colectiv de muncă. Printre acestea, tichetele de masă pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Nemulţumiri sunt şi la mina Vulcan, tot din cauza reducerii programului de lucru pentru personalul auxiliar şi TESA.

În consecinţă, angajaţii vor primi doar 75% din salariu. Măsura ar trebui să genereze o economie de peste un mililon şi jumătate de lei la fondul de salarii.

Din aceşti bani, administraţia vrea să cumpere materiale pentru activitatea de extracţie a cărbunelui.

Conducerea Complexului energetic Hunedoara susţine că reducerea timpului de lucru va duce la o economie de peste un mililon şi jumătate de lei. Din aceşti bani, administraţia vrea să cumpere materiale pentru activitatea de extracţie a cărbunelui.

Conducerea Complexului a cerut intrarea în insolvenţă, însă sindicaliştii au contestat decizia în instanţă. 5.300 de persoane lucrează la minele Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite