Proteste în toată țara. Oamenii sunt nemulțumiți de salarii, de noua lege a pensiilor, dar și de măsurile fiscale. Premierul dă asigurări că vor fi bani pentru pensii și salarii și că nu vor crește taxele

A fost încă o zi cu proteste în toată ţara. Oamenii sunt nemulțumiți de noua lege a pensiilor și de salarii, dar critică și efectele măsurilor fiscale. La București au ieșit în stradă mii de sindicaliști, cfr-iști, medici, polițiști, chiar și pădurari. Cu toții s-au plâns că noul calcul al pensiilor îi va lăsa fără mai multe drepturi băneşti. În alte orașe din ţară, angajații caselor de pensii și ai direcțiilor de sănătate publică au oprit lucrul din nou și au cerut majorări salariale.

16 Noiembrie 2023, 18:39 (actualizat 16 Noiembrie 2023, 19:07) Știrile TVR |

CFR-iști, medici, pădurari, militari în rezervă și polițiști reclamă că prin noua lege a pensiilor vor pierde mai multe drepturi, de exemplu încadrarea la condiții speciale și deosebite de muncă. Noul calcul al pensiei i-ar lăsă şi fără anumite sporuri.

Alexandru Costache, jurnalist TVR: "Am întâlnit aici medici din rețeaua sanitară a CFR din spitalele CFR. Aceștia se tem că spitalele vor fi desființate și își vor pierde locurile de muncă. Sindicaliștii au nemulțumiri multiple."

Și polițiștii locali au protestat. Cu toții au cerut guvernului să revină asupra unor prevederi din legea pensiilor, adoptată rapid de Senat. Săptămâna viitoare, luni, este programat votul final la Camera Deputaților.

Și cei care trebuie să recalculeze și să pună în aplicare noua lege a pensiilor au ieșit din nou în stradă, nemulțumiți de salariile mici, raportat la volumul mare de muncă.

Nemulțumiri au și angajații direcțiilor județene de sănătate publică. Și ei au oprit lucrul, pentru a doua zi consecutiv.

În timp ce protestele erau în plină desfășurare, premierul şi președintele PNL promiteau că se vor găsi bani pentru pensii și salarii printr-o mai bună colectare a taxelor și combaterea evaziunii fiscale. Au dat asigurări și că nu vor crește taxele.

Totuși, angajații de la Casa Națională de pensii și de la Direcțiile de Sănătate Publică au anunțat că vor continua protestele și în zilele următoare.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 4°C 6°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 11°C 10°C
CRAIOVA 7°C 6°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI