Proteste în Piața Victoriei din București. Peste 3 mii de oameni au scandat în fața Guvernului

23 iunie 2018, 19:00

Din boxe a răsunat Imnul național. Protestatarii l-au cântat cu lanternele telefoanelor aprinse și îndreptate către cer.

Zeci de jandarmi au fost mobilizați în piață, însă prezența lor a fost discretă.

Protestul a fost pașnic. Oamenii au stat în perimetrul delimitat cu garduri, astfel încât circulația rutieră să nu fie blocată.

Protestatarii s-au retras după ora 22.00, dar au promis că vor reveni și duminică în piața din fața Guvernului.

ACTUALIZARE 21.30 Protestatarii încep să se retragă din Piața Victoriei.

ACTUALIZARE 21.00 În Piața Victoriei se cântă Imnul național, Deșteaptă-te, române! și sunt aprinse lanternele telefoanelor mobile. S-au mai cântat Imnul Europei și Imnul golanilor.

Unii dintre oamenii veniţi la protest sunt însoţiţi de copii.

ACTUALIZARE 20.30, Telejurnal: Numărul protestatarilor crește. Sunt între 3 și 4 mii de oameni în centrul Pieței Victoriei și încă continuă să sosească.

TELEJURNAL ora 20.00 Sunt peste 2 mii de oameni în Piața Victoriei. Jandarmii au mutat gardurile, au mărit perimetrul din centrul pieței, pentru că încă sosesc protestatari.

Protestul este pașnic, prezența jandarmilor este discretă. Oamenii ăși strigă nemulțumirile. Ei sunt foarte nemulțumiți de discursul de ieri al liderului PSD și se așteaptă la o nouă ordonanță 13.

TELEJURNAL ora 19.00 Protestul a fost anunțat pe Facebook pentru ora 17.00, oamenii au început să sosească la ora 18.00. O oră mai târziu erau aproximativ 500 de protestatari în Piața Victoriei din Capitală.

Grupuri de oameni sosesc dinspre stația de metrou. Este un protest pașnic, oamenii scandează. Jandarmii au montat garduri.

Au ieșit oameni și în alte orașe din țară.

Cel mai mare protest din această săptămână a fost joi, după ce s-a anunțat condamnarea în primă instanță a lui Liviu Dragnea, liderul PSD, în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Peste 5 mii de oameni au protestat atunci în Piața Victoriei din București.

Proteste la Timişoara, Sibiu, Cluj- Napoca, Buzău şi Braşov

Au fost proteste împotriva Guvernului Dăncilă şi a coalitiei de guvernare şi în Timişoara, Sibiu, Cluj- Napoca, Buzău şi Braşov.

Modificările făcute deja la Codul de procedură penală şi cele pe care intenţionează să le facă puterea la Codul penal sunt motivul ieşirii în stradă.

În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, fostul senator UDMR Peter Eckstein Kovacs a anunţat că demisionează din Uniune, după 28 de ani. A explicat că a făcut acest gest pentru că nu e de acord cu poziţia pe care UDMR o are faţă de legile justiţiei. Acestea au trecut şi cu ajutorul votului parlamentarilor minorităţii maghiare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite