Proteste în Piața Victoriei din București și în alte orașe ale țării. Oamenii salută condamnarea lui Liviu Dragnea și îi cer demisia

21 iunie 2018, 20:20

Manifestația a început în jurul orei 18.00. Inițial, a fost anunțată pe pagina de Facebook a comunității Corupția Ucide ca o continuare a protestului de miercuri seara, când ținta revoltei a fost modificarea Codurilor penale.

Mesajele celor prezenți în Piață s-au schimbat, însă, după aflarea veștii că Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță.

De această dată s-a protestat fără incidente, iar organizatorii au rugat Jandarmeria să închidă una dintre arterele de circulație, pentru a nu apărea din nou tensiunile de ieri.

Un nou val de proteste a cuprins și marile orașe din țară. La Cluj, protestatarii au început să se adune în centru, la scurt timp după anunțul condamnării președintelui PSD. Și în Brașov, Iași, Timișoara, sute de manifestanți au cerut în stradă independența justiției și renunțarea la modificarea Codurilor penale.

_________________

ORA 20.15 Aproximativ 1000 de oameni protestează în mod pașnic în Piața Victoriei din București, potrivit jurnalistului TVR Dragoș Porojnicu, care a transmis pentru Telejurnalul de la ora 20.00.

Protestatarii au pancarte cu mesaje antiguvernamentale. Ei au cerut demisia lui Liviu Dragnea. Scandează, printre altele, „Hoții!”

La Cluj Napoca, protestatarii au început să se adune în centru la scurt timp după anunțul condamnării președintelui PSD,  Liviu Dragnea.

Și în Brașov, Iași sau Timișoara sute de manifestanți cer în stradă independența justiției și renunțarea la modificarea Codurilor penale.

Miercuri seara au fost  proteste în București și în alte orașe din țară, față de modificarea Codului de Procedură Penală și împotriva coaliției PSD-ALDE. S-au auzit mesaje anticoruptie, s-a cerut demisia Guvernului, iar tensiunile dintre protestatari și jandarmi s-au transformat în îmbrânceli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite