Proteste în oglindă. Jandarmii, fără gaze lacrimogene și tunuri cu apă, doar pliante și apel la calm

11 august 2019, 13:31

Spre deosebire de anul trecut, numărul participanților la protest a fost mult redus. Și nu au existat nici grupurile de agitatori, ultrașii care au declanșat violențele cu jandarmii anul trecut.

De data aceasta, jandarmii și-au concentratat acțiunile sub deviza dialogului. Numai că protestatarii nu au uitat nimic din ce s-a întâmplat anul trecut. Nici gazele lacrimogene, nici tunurile cu apă.

Jandarmii înarmați sau mascații de anul trecut au fost înlocuiți cu tinere jandarm, amabile, care le împărțeau protestatarilor pliante. Colegii lor au asigurat ordinea și au intervenit doar când a fost absolută nevoie. De exemplu, când au depistat protestatari cu arme albe. În rest, punct de comunicare cu presa și reținere.

 

Anul trecut, politicienii de la putere, inclusiv mulți miniștri, vorbeau despre o tentativă de lovitură de stat din partea protestarilor.

Azi ministrul de Interne Mihai Fifor, pe atunci ministru al Apărării în guvernul Dăncilă, le mulțumește tuturor, inclusiv protestatarilor pentru felul în care s-au comportat. Într-o postare pe Facebook, el vorbește despre mitingul de ieri ca despre un act democratic sănătos și fără incidente.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă