Proteste în Malta față de stat și sistemul său de justiție. Oamenii vor dreptate după asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia

23 octombrie 2017, 15:15

Demonstrații s-au  mobilizat la apelul mai multor organizații neguvernamentale. Mulți participanți purtau pancarte pe care se puteau citi ultimele cuvinte scrise de Galizia, care a dezvăluit corupția din guvernul condus de Joseph Muscat: „Acum sunt escroci peste tot. Situația este disperată”.

Printre manifestanți s-a aflat și președinta Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, alături de soțul ei.
Oamenii au depus flori la un monument dedicat luptei antiotomane, transformat  într-un adevarat memorial pentru ziarista ucisă.

Michael Briguglio, liderul Rețelei Societății Civile, a declarat ca șeful poliției malteze și procurorul general al țării ar trebui demiși, pentru că nu au acționat după dezvăluirile din așa-numitele dosare „Panama Papers”, care au costat-o viața pe ziaristă în vârstă de 53 de ani.

Galizia a scris în aprilie că soția premierului este beneficiarul unei companii înregistrate în Panama care a încasat un milion de dolari din Azerbaidjan. Muscat și soția sa au respins toate acuzațiile, iar ancheta asupra firmei este în derulare.

Între timp, guvernul maltez a anunțat o recompensă de un milion de euro pentru orice informații despre cei aflați în spatele asasinatului ziaristei și au promis protecție oricui aduce astfel de informații.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite