Proteste în mai multe spitale din Rusia. Cadrele medicale care tratează bolnavi de COVID cer bonusurile promise

20 mai 2020, 08:39

Nu am primit banii promiși. Nici medicii, nici personalul de pe ambulanţă, nici infirmierele, nici şoferii. Nimeni. Nicio rublă, nici măcar o copeică.

Așa au protestat medicii din Armavir în sudul Rusiei pentru că nu au primit sumele compensatorii promise. Au fost și situații bizare: în Extremul Orient Rus, la Cita personalul medical a încasat sume infime deoarece conducerea spitalelor a calculat la minut timpul acordat îngrijirii unui bolnav cu COVID 19.

Valentina Solodukhina, asistentă medicală: Am primit sume diferite. Cel mai mult, 500 de ruble (n.r. 7 dolari), 200 de ruble, 138 de ruble, 60 de ruble, ba chiar şi 30 de ruble a primit cineva. Cam astea sunt plăţile suplimentare pentru că luptăm împotriva coronavirusului.

În alte regiuni , autoritățile au spus clar că nu sunt bani pentru plata sumelor compensatorii.

Natalia Solomatova, asistentă medicală: Pe oricine am întrebat din conducere, ni s-a răspuns: „Putin a promis că vă plăteşte! Putin să vă dea banii!”

Pe 15 mai președintele rus a promis stimulente pentru diferite categorii din domeniul sanitar: medicii primesc 1100 de dolari, personalul sanitar 680 de dolari iar șoferii de pe ambulanță câte 340 de dolari – bani în plus la salariu.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Ascultaţi-mă cu atenţie! Aşa am convenit şi am spus-o destul de clar: banii trebuie plătiţi celor care au lucrat cu bolnavii de COVID.

Procuratura rusa a demarat anchete acolo unde nu s-au achitat banii promiși. Premierul Mihail Mishustin a dat 24 de ore guvernatorilor să acopere toate restantele. Vladimir Putin organizează o ședință de bilanț și promite sancțiuni dure pentru responsabilii care nu au făcut plățile integral și la timp.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite