Proteste în Grecia, după tragedia de la Larissa. Angajaţii feroviari au intrat în grevă

3 martie 2023, 10:15

Aproximativ 2.000 de manifestanţi s-au adunat joi seara la Salonic, nordul Greciei, pentru a protesta faţă de erorile care au dus la catastrofa feroviară de marţi seara, în timp ce poliţia a anunţat un nou bilanţ, de 57 de morţi şi cel puţin 56 de dispăruţi. Manifestanţii au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov. Şi înă aproximativ 700 de persoane, conform poliţiei, s-au adunat joi seară în faţa sediului companiei elene de căi ferate Hellenic Train, la Atena.

Camerele de supraveghere din Larissa, zona în care s-a produs nenorocirea, au surprins momentul impactului frontal dintre cele doua trenuri – un intercity cu 350 de pasageri şi un marfar. Garniturile circulau pe aceeaşi linie, din sens opus, şi s-au izbit frontal. Impactul a fost atât de violent încât cele două trenuri s-au transformat într-o minge de foc.

Vagoanele celor două trenuri au fost ridicate şi a început operaţiunea de degajare la locul accidentului.

Şansele de a mai găsi supravieţuitori sunt zero.

Unele vagoane ale trenului de persoane s-au topit pur şi simplu, în urma incendiului declanşat de impactul violent dintre cele două trenuri.

Reprezentant Crucea Roşie: După cât a crescut temperatura în vagoane, e foarte greu să mai găsim pe cineva în viaţă. În vagoane s-a ajuns la 1200 de grade, nu poate nimeni să scape cu viaţă.

Şeful gării din Larissa, localitatea unde a avut loc catastrofa feroviară e arestat. Bărbatul e în stare de şoc şi a recunoscut că parţial e de vină.

Angajaţii din sectorul feroviar au intrat în grevă. Ei spun că starea instalaţiilor de semnalizare şi a căilor ferate e deplorabilă şi că nu s-a făcut nicio modernizare de ani de zile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă