Proteste în Bucureşti şi în ţară. Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, împotriva Legii graţierii

12 martie 2017, 19:24

Oamenii au ieşit în stradă în semn de protest faţă de proiectul Legii graţierii şi faţă de amendamentele depuse de senatorul PSD Şerban Nicolae. Acestea se referă la graţierea pedepselor pentru unele fapte de corupţie.

La Bucureşti, protestatarii au pornit în marş, din Piaţa Victoriei, spre Parlament. Pe traseu li s-au alăturat noi manifestanţi. Au spus că sunt hotărâţi să iasă în stradă până când se renunţă şi la legea graţierii.

Proteste au fost şi în Braşov, Cluj sau Iaşi.

În Braşov, oamenii s-au adunat, ca de obicei, în Piaţa Sfatului. Au strigat lozinci anti-graţiere, au cântat Imnul naţional şi au luminat cu lanternele telefoanelor un steag uriaş.

La Cluj, aproximativ 300 de oameni au ieşit şi stradă. Protestatarii sunt nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că DNA şi-a depăşit atribuţiile în privinţa anchetării Ordonanţei de urgenţă 13. Manifestanţii sunt şi împotriva Legii graţierii şi a iertării celor condamnaţi pentru corupţie. Şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de dublarea salariilor bugetarilor anunţată de ministrul Muncii.

În schimb, la Iaşi, mobilizarea de pe Facebook nu a mai dat rezultate. Doar 8 oameni au protestat. După aproximativ o oră, au plecat spre case.

Mii de oameni au mărşăluit în Bucureşti împotriva Legii graţierii

Aproximativ 200 de protestatari mai erau în Piaţa Constituţiei, în faţa Parlamentului, la ora 22:00. Unii dintre participanţi au venit cu biciclete sau trotinete. Protestul se încheie.

În jurul orei 21:00, numărul participanţilor la marşul de protest faţă de Legea graţierii este de aproximativ 3000. Oamenii au ajuns în faţa Parlamentului. Unii au aprins lanterele telefoanelor mobile pentru că vor să fie văzuţi, că sunt cu ochii pe politicieni şi nu îi vor mai lăsa să ia decizii pe întuneric. Şi scandează, în continuare, pentru că vor să fie auziţi.

Când au ajuns în Piaţa Universităţii, protestatarii au cântat Imnul României, „Deşteaptă-te, române”!

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

La Cluj-Napoca, aproximativ 300 de oameni au mărşăluit pe străzile din oraş şi s-au întors în Piaţa Unirii, unde au intonat Imnul României. Au ieşit în stradă protestatari şi la Braşov şi Iaşi. Braşovenii au purtat steaguri uriaşe ale României şi UE, iar ieşenii au îndurat ploaia şi frigul.

La ora 20:00, aproximativ 2000 de protestatari sunt pe b-dul Magheru şi merg spre Parlament. Strigă lozinci şi sunt hotărâţi să continue să iasă în stradă şi în zilele următoare.

Alţi protestatari s-au adunat deja în faţa Palatului Parlamentului.

Mesajul lor este împotriva legii graţierii şi a amendamentelor care îi scapă de închisoare pe cei condamnaţi pentru coruptie.

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

Şi la Cluj-Napoca, este o nouă seară de proteste. Demonstranţii au adus un tricolor uriaş, poartă pancarte şi îşi strigă nemulţumirea. Ei sunt hotărâţi să mai vină şi în alte zile la miting, relatează Tiberiu Szasz la Telejurnal.

În jurul orei 19:45, oamenii adunaţi în Piaţa Victoriei din Bucureşti au pornit în marş, spre Palatul Parlamentului, sub supravegherea jandarmilor şi poliţiştilor.

Stop Joc. În Democraţie, Corupţii Stau La Puşcărie„, este apelul lansat pe reţelele de socializare. Oamenii poartă pancarte, steaguri ale României sau UE, suflă în vuvuzele sau bat la tobe.

La ora 19:00 sunt aproximativ 500 de protestatari în Piaţa Victoriei. Oamenii continuă să vină şi vor să plece în marş, spre Parlament.

Legea graţierii este motivul pentru care oamenii au ieşit în stradă, relatează Ionuţ Gheorghe la Telejurnal.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, vrea să beneficieze de graţiere şi condamnaţii pentru corupţie. Senatorul PSD a depus un amendament la legea trimisă de Guvern în Parlament, care extinde graţierea la infracţiuni ca luarea de mită, abuzul în serviciu sau traficul de influenţă.

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

(w500) Proteste Ã

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă