Proteste în București și în țară după decizia CCR potrivit căreia președintele trebuie să emită decretul de revocare a lui Kovesi

30 mai 2018, 20:12

Miercuri seara au avut loc proteste în Capitală şi în mai multe orașe din țară, după decizia Curtii Constituţionale care stabileşte că preşedintele Klaus Iohannis urmează să emită decretul pentru revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

La Sibiu și Timișoara demonstranții au plecat în marș pe străzile din centru.

ACTUALIZARE 23.00 În Capitală, protestatarii au început să plece din Piața Victoriei.

ACTUALIZARE 22.30 Oamenii au ieșit la proteste și în mai multe orașe din țară, între care Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Brașov. Cei mai mulţi manifestanți s-au adunat la Sibiu şi în Timişoara, unde au plecat în marş pe străzile din centru.

Timișorenii au promis că se vor întâlni şi în serile următoare. Și la Sibiu, organizatorii spun că vor să ceară aviz de la primărie pentru noi proteste.

ACTUALIZARE 21.30 Mulțimea a împins gardurile jandarmeriei și a înaintat. Forțele de ordine au intervenit.

Protestatarii scandează „Nu scăpați!” și „Penalii”.

Protestatarii au blocat circulaţia în zona Palatului Victoria, la intersecţia bulevardelor Lascăr Catargiu şi Aviatorilor. Protestul din Capitală a adunat aproximativ 2000 de oameni.

Potrivit Agerpres, mai mulţi manifestanți au încercat să sară gardul în curtea Palatului Victoria, dar au fost blocaţi de jandarmi.

ACTUALIZARE Telejurnal 20.00 Primii oameni au venit în fața clădirii executivului în jurul orei 18.30. Au fost inițial 400 de persoane. În jurul orei 21.00 se adunaseră deja în jur de o mie de persoane în Piața Victoriei.

Protestatarii au scandat „Hoții, hoții!”.

Sunt oameni de toate vârstele și din toate categoriile sociale, a transmis Vlad Ungar pentru Telejurnal 20.00.

Printre protestatari se numără foarte mulți tineri care s-au mobilizat pe rețelele de socializare. Mulți au venit în Piața Victoriei direct de la serviciu.

Cu toții sunt deciși să rămână în fața sediului executivului în orele următoare.

Forțele de ordine s-au mobilizat imediat. Zona scuarului din Piața Victoriei a fost împrejmuită cu garduri.

La ora 20.00 erau deja mai multe echipaje de jandarmi în toate punctele cheie ale pieței.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite