Proteste faţă de vaccinarea obligatorie în Capitală și în mai multe orașe din țară

7 martie 2020, 20:51

În București, protestatarii s-au strâns în apropierea Palatului Parlamentului. Unii și-au adus la manifestație și copiii. Cu toții au format un lanț uman în jurul clădirii legislativului. Le-au transmis autorităților că vor să aibă posibilitatea de a alege în ceea ce privește vaccinarea.

Manifestanții anti-vaccinare contestă proiectul de lege care urmează să fie votat în plenul Camerei Deputaților. Acesta introduce consimțământul părinților pentru vaccinarea copiilor încă de la nașterea acestora. Iar în cazul unui refuz repetat, stabilește amenzi de până la 10 mii de lei.

Astfel de proteste au avut loc și în alte orașe. În Buzău, aproape 300 de oameni, veniți și din Neamț și Bacău, au manifestat în fața Prefecturii.

Mesaje împotriva vaccinării obligatorii au transmis și câteva zeci de protestatari din Bistrița.

Medicii care au lucrat la proiectul de lege spun că vaccinarea nu este doar o chestiune de alegere personală, ci de sănătate publică.

Proiectul de lege care a scos oamenii în stradă a fost aprobat la începutul săptămânii, într-o ședință cu ușile închise a Comisiei de sănătate din Camera Deputaților.

Dacă poiectul de lege trece de votul final al deputaților, va intra în vigoare după ce este promulgat de președintele țării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă