Proteste față de dezvoltarea imobiliară haotică în Cluj Napoca

24 martie 2021, 11:08

Activiștii spun că se construiesc clădiri futuriste în zone istorice, blocuri între case și pe spatii verzi, iar, în opinia lor, această dezvoltare imobiliară haotică nu este decât o goană după profit a marilor dezvoltatori. De partea cealaltă, primăria spune că face toate eforturile pentru a-i sprijni pe cei care nu-și permit să cumpere sau să închirieze o locuință în Cluj-Napoca prin subvenționarea chiriilor sau asigurarea unei locuințe sociale.

În ultimul deceniu, municipiul Cluj-Napoca a cunoscut o dezvoltare fulminantă, pe toate planurile. Studenți din toată țara și din toată lumea au venit aici la universități, domeniul IT a crescut văzând cu ochii, iar marile festivaluri au atras turiști de pe întreg mapamondul. Toate aceste lucruri au atras după sine un boom imobiliar. Orașul a devenit unul de lux, însă mai multe ONG-uri atrag atenția că există o categorie de oameni care nu își permit astfel de condiții. Activiștii spun că locuirea în Cluj-Napoca este dominată de afacerile imobiliare. Așa că cer autorităților să ia măsuri.

ONG-urile care în această săptămână protestează spun că dezvoltatorii imobiliari construiesc tot mai agresiv blocuri între case și chiar în zone verzi sau păduri.

Protestul în variantă online, adaptat pandemiei, are loc până pe 28 martie, când vor avea loc o serie de live-uri pe internet, din zone cheie ale orașului. Organizatorii îi încurajează pe clujeni să sesizeze proiecte imobiliare care par haotice sau abuzive, prin fotografii și postări pe rețelele de socializare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite