Proteste de proporții în Franța | Aproape 400 de mii de persoane au ieșit în stradă. Ei cer retragerea legii care prevede creșterea treptată a vârstei de pensionare

14 aprilie 2023, 12:47

Sindicatele și-au mobilizat membrii pentru a 12-a zi de greve și proteste. La Paris, gunoierii au reluat protestul și au blocat mai multe stații de incinerare a deșeurilor. Mai mulți membri de sindicat au intrat în Gare de Lyon cântând și scandând împotriva guvernului și a președintelui.

Transporturile feroviare și circulația mijloacelor de transport în comun sunt perturbate iar unele rafinării rămân în continuare blocate. În grevă sunt și sindicatele din educație și din sănătate. Câțiva manifestanți au intrat în sediul unui magazin de lux din centrul Parisului.

La Rennes și la Nantes au avut loc și câteva incidente între persoane violente și forțele de ordine. Agitatorii au distrus mobilier urban, o mașină a fost incendiată și au dat foc la coșurile de gunoi.

Peste 110 mii de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru asigurarea securității demonstranților. În așteptarea deciziei Consiliului Constituțional, Ministerul de Interne a interzis orice fel de manifestație în proximitatea acestei instituții.

Nici sindicatele și nici guvernul nu reușesc să ajungă la o înțelegere, în timp ce popularitatea președintelui Emmanuel Macron, intens criticat în această perioada, este în scădere.

RELATARE DE LA MIHAELA ANTOCHE

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă