Proteste de o amploare fără precedent în România. Sute de mii de oameni au cântat Imnul în Piaţa Victoriei. Proteste uriaşe în ţară

Proteste fără precedent în istoria României, chiar în ziua în care Guvernul a abrogat ordonanţa 13, incriminată de protestatari. Aproximativ 300 de mii de oameni au protestat la Guvern, în Piaţa Victoriei şi alte 300 de mii în oraşele din ţară. Oamenii au ieşit în număr mare la Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Galaţi, Bacău, Craiova şi altele, dar şi în diaspora.

05 Februarie 2017, 11:04 (actualizat 06 Februarie 2017, 14:58) Știrile TVR |
Cel mai mare protest de după Revoluție
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Românii care au ieşit în stradă în fiecare seară, de marţi încoace, nu sunt convinşi că puterea nu va încerca din nou să modifice codurile penale, tot cu prevederile anulate astăzi. Ordonanţa 13 şi determinarea protestatarilor au adus în Capitală şi jurnalişti străini.

VIDEO
Imnul României, cântat de sute de mii de oameni în Piața Victoriei
La Bucureşti, apogeul protestului de duminică seara a fost momentul în care sute de mii de oameni au cântat la unison "Deşteaptă-te, române", în Piaţa Victoriei.

ORA 00.00 Protestele din Piaţa Victoriei s-au încheiat.

ORA 23.50 Aproximativ 200 de protestatari mai sunt în Piaţa Victoriei. Ca în fiecare seară, oamenii rămaşi  fac curăţenie în urma protestului, transmite reporterul Daniel Dude, aflat la faţa locului.

(w500) Câteva su

ORA 23.30 În Piaţă mai sunt câteva mii de oameni. Mai mulţi protestatari  strâng gunoaiele rămase în urma manifestaţiei.

ORA 23.27 O ambulanţă a sosit în Piaţa Victoriei, după ce unei tinere i s-a făcut rău. A primit îngrijiri medicale în ambulanţă.

ORA 23.00 Oamenii pleacă în grupuri din Piaţa Victoriei. Mai sunt aproximativ 6000 de protestatari.

ORA 22.37 Piaţa Victoriei a început să se golească, transmite reporterul Daniel Dude aflat la faţa locului. Aglomeraţia cea mai mare este pe Bulevardul Aviatorilor,  oamenii se îndreaptă spre staţia de metrou Aviatorilor. Mulţi protestatari  se opresc în drumul lor la sediul PSD şi strigă "Demisia!"

ORA 22.08 Adelin Petrişor transmite din Piaţa Victoriei, unde sunt încă peste 200 de mii de protestatari. Oamenii au început însă să plece din Piaţă.

ORA 22.00 Aproape 300 de mii de oameni sunt în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Sunt proteste de o amploare fără precedent în România.

(w620) 1. Sute de

ORA 21.33 La Cluj este un număr record de protestatari: 50 de mii. Corespondentul TVR a transmis pentru Ediţia specială de la ora 21.00. La Timişoara sunt 40 de mii de protestatari.

ORA 21.30 Aproape 250 de mii de oameni sunt în Piaţa Victoriei.

ORA 21.10 Sunt peste 200 de mii de oameni în Piaţa Victoriei, transmite Adelin Petrişor. În Piaţă se intonează acum imnul României.

ORA 21.00 Peste 200 de mii de oameni protestează în Piaţa Victoriei. Şi-au aprins telefoanele, întreaga Piaţă este o mare de lumini, aprinse în întuneric.

ORA 20.38 În Piaţa Victoriei sunt mai mulţi oameni decât seara trecută, când au fost în jur de 170 de mii, transmite Adelin Petrişor aflat la faţa locului.

ORA 20.18 Trenurile de metrou  nu mai opresc în staţia Piaţa Victoriei din motive se securitate. Călătorii care vor să coboare în staţia respectivă sunt rugaţi să coboare la staţiile vecine.

ORA 20.06 Sunt peste 70 de mii de oameni acum în Piaţa Victoriei, dar continuă să vină în grupuri de pe bulevardele adiacente. Sunt inclusiv jurnalişti japonezi în Piaţă, transmite Adelin Petrişor pentru Telejurnalul de la ora 20.00.

ORA 20.00 Zeci  de mii oameni sunt în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

VIDEO
Protestele continuă la Timișoara, Cluj, Iași și Craiova
ORA 19.20 Protestele continuă şi în multe alte oraşe din ţară. Sunt mii sau zeci de mii de oameni în stradă şi reacţionează inclusiv la faptul că guvernul a abrogat ordonanţa care aduce modificări Codurilor Penale. Din Piaţa Operei din Timişoara ne  transmite informaţii Simona Boţog Popovici. În Cluj manifestanţii şi-au animat protestul după cel din Bucureşti - Vasile Hotea Fernezan transmite pentru Tleejurnalul de la ora 19.00.  Despre protest de la Iaşi a transmis Răzvan Cojocariu, iar de la Craiova -  Bianca Petrache.

ORA 19.05 Aproximativ 15 - 20 de mii de protestatari sunt în Piaţa Victoriei, transmite Adelin Petrişor din Piaţa Victoriei.

ORA 18.50 Aproximtiv 15 mii de oameni sunt acum în Piața Victoriei din București.

ORA 18.15 Circulaţia a fost complet închisă în Piaţa Victoriei.

(w500) A ÅŸasea z

ORA 18.00 Aproximativ 10 mii de persoane sunt acum în Piaţa Victoriei. Circulaţia pe bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor este închis. Oamenii continuă să sosească în Piaţa Victoriei.

(w500) A ÅŸasea z

ORA 17.40 Aproximativ 8000 de persoane sunt acum în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Au  avut loc mici incidente, trei tineri au fost duşi la secţie.

(w500) A ÅŸasea z

ORA 16.30 Aproape 5000 de oameni s-au adunat deja în faţa sediului Guvernului.

VIDEO
Adelin Petrișor transmite pentru Telejurnalul de la ora 14.00
Peste 2.000 de persoane protestează duminică în Piaţa Victoriei împotriva OUG privind Codurile penale, marea majoritate a manifestanţilor cerând şi demisia Guvernului.

Protestatarii poartă pancarte pe care scrie "Atâtea relaţii de distrus, dar voi aţi ales să distrugeţi România", "Te-as arunca în închisoare, cu toată puterea din mine, că doar Dragnea fost de tine", "PSD+ALDE =3D hoţie, minciună, manipulare", "Demisia de onoare, alegeri cu oameni iubitori de ţară", "Ce fac eu cu alocaţie de 82 de lei? Ce faceţi voi cu 45.000 de euro?".

Numărul protestatarilor de la Cluj-Napoca a depăşit 40.000 sâmbătă seara, iar în Bucureşti a trecut de 170.000.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI