CORESPONDENŢĂ DE LA MOSCOVA

Proteste ale minerilor în Rusia. Peste 1000 de angajaţi nu şi-au primit salariile de un an şi jumătate

Minerii din sudul Rusiei protestează de zile în şir pentru că nu şi-au primit salariile de un an şi jumătate. Administraţia regională a găsit o soluţie temporară să achite o parte din bani, dar suma este insuficientă pentru a acoperi întreaga datorie. O corespondenţă externă de Liviu Iurea.

26 Ianuarie 2017, 14:02 (actualizat 26 Ianuarie 2017, 15:24) |

De un an şi jumătate, salariaţii companiei "King Coal" din domeniul mineritului nu şi-au primit leafa. În vara anului trecut, au făcut greva foamei şi chiar au încercat să ajungă la Moscova să se plângă direct lui Vladimir Putin. Au fost împedicaţi pe plan local de autorităţi şi poliţie.

Până la urmă, administraţia regiunii Rostov a găsit o parte din bani pentru plata salariilor dintr-un fond de rezervă - într-o primă etapă, 50 de milioane de ruble din cele 300 restanţe. Cu toate că au început plăţile, peste 1000 de mineri nu au primit încă niciun ban.

Tamara Ubysheva este văduva unui miner care a murit în urma unui atac de cord după ce a primit vestea că va fi concediat. Fiul ei lucrează tot în industria mineritului. Ubysheva se gândeşte cu groază că dacă toate minele vor fi închise, familia ei nu va avea alte venituri.

Regiunea Gukovo nu are dezvoltată altă industrie decât cea a mineritului. Din 90 de mine, câte funcţionau în urmă cu 10 ani, mai sunt active doar patru. Restul au fost închise din lipsă de fonduri şi din cauză că nu puteau să îşi achite datoriile.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI