Proteste ale drumarilor în Bulgaria, traficul e blocat pe cele mai importante șosele

27 iulie 2022, 15:31

Cele mai aglomerate artere rutiere au fost blocate astăzi inclusiv în zona de litoral, Ruse și centrul Sofiei. Protestul companiilor a fost declanșat de datoria uriașă pe care o are statul la drumari.

Ștefan Chaikov, președintele sindicatului companiilor de drumuri: Este evident pentru noi că atitudinea faţă de sectorul construcţiei drumurilor este total politizată şi aceşti oameni au decis, aşa cum ştiu ei, să distrugă acest sector din Bulgaria. Ar trebui să ştie că acest obiectiv nu va fi îndeplinit.

De altfel și premierul demisionar Kiril Petkov a denunțat decizia Agenției de infrastructură rutieră de a rezilia unilateral toate contractele publice noi pentru repararea și întreținerea în curs a rețelei rutiere.

„Încă o dată, funcționarii corupţi protejează companiile apropiate GERB, care sunt finanţate prin contracte dubioase cu banii statului. Sunt aceiaşi care au luat sute de milioane la negru pentru lucrări la drumuri. Toate sunt controlate acum din cauza practicilor ilegale din construcţii”,

a mai spus Kiril Petkov în mesajul său de pe Facebook.

Premierul demisionar le cere bulgarilor să strângă rândurile pentru a alege o majoritate anticorupție în parlamentul de la Sofia.

Astăzi, țara vecină a mai făcut un pas spre alegerile anticipate, după ce socialiștii nu au reușit să formeze o majoritate care să susțină un nou executiv. Guvernul Petkov a fost demis luna trecută printr-o moțiune de cenzură inițiată de formațiunea GERB a fostului premier Boiko Borisov, ținta campaniei anticorupție din Bulgaria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite