Proteste ale comisarilor de mediu. Grevă de avertisment de două ore din cauza salariilor mici

27 aprilie 2017, 10:14

Angajaţii Comisariatului Judeţean de Mediu din Cluj au declanşat o grevă de avertisment de două ore. Ei au oprit lucrul şi spun că sunt nemulţumiţi de salariile mici şi de promisiunile neonorate ale guvernanţilor. Oamenii susţin că au rămas cu salariile la nivelul anului 2009 şi solicită adoptarea unor măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici care au primit creşteri salariale în ultimii ani.

Comisarii de mediu se plâng că, după greva de acum o lună, când au primit asigurări că li se vor mări salariile, nu s-a întâmplat nimic.

Comisarii fac apel la ministrul Mediului să egalizeze salariile între angajaţii Gărzii de Mediu şi cei ai Gărzii Forestiere.

Sindicaliştii  de la Garda de Mediu spun că, în cazul în care cererile lor nu vor fi soluţionate nici de data aceasta, vor intra în grevă generală în luna mai.

În Gorj, comisarii care au fost de serviciu au întrerupt lucrul și au ieșit în fața instituției. Ei au mai protestat în urmă cu câteva săptămâni, cand s-au solidarizat cu colegii de la Agenția pentru Protecția Mediului.

Angajaţii Gărzii de Mediu Iaşi spun că în ciuda faptului că au studii superioare, salariile lor sunt comparabile cu ale muncitorilor necalificaţi de la Garda Forestieră.

La Timişoara, în jurul orei 14, inspectorii şi-au întrerupt activitatea şi au ieşit în stradă. A fost un protest spontan, în care oamenii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de veniturile mici în comparaţie cu volumul de muncă şi răspunderile pe care le au, faţă de angajaţii altor instituţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite