Protestatarii polonezi acuză Rusia de terorism după atacurile cu rachete asupra Ucrainei

Protest în Polonia față de atacurile cu rachete lansate de Rusia aupra Ucrainei
Protest în Polonia față de atacurile cu rachete lansate de Rusia aupra Ucrainei
11 octombrie 2022, 07:54

Opoziţia faţă de invazia rusă este intensă în Polonia, ţara devenind unul dintre cei mai fermi susţinători ai Kievului şi primind milioane de refugiaţi de la începutul conflictului.

„Toată familia mea… a rămas în Ucraina şi nu ştiu cum să-i susţin”, a spus Valeria Horna, o studentă din Kiev care locuieşte la Varşovia.”De aceea am venit la acest miting, pur şi simplu pentru a sprijini Ucraina”.

Protestatarii, dintre care mulţi îmbrăcaţi în steagul ucrainean, au afişat pancarte cu sloganul protestului „Rusia este un stat terorist”.

„Cer ca Rusia să fie desemnată stat terorist pentru că… bombardează populaţia civilă nevinovată”, a declarat Monika Lowicka, un consilier fiscal în vârstă de 40 de ani.

Un reprezentant al organizatorilor, Euromaidan-Warszawa, a estimat numărul protestatarilor la aproximativ 2.000. Un purtător de cuvânt al poliţiei a refuzat să comenteze câte persoane au fost prezente.

Proteste față de atacurile pe care Rusia le-a lansat luni asupra Ucraienei au avut loc și în Portugalia, Germania și Italia.

Rusia a atacat luni cu rachete de croazieră oraşe ucrainene aglomerate. Atacurile au făcut victime civile şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi căldura, fiind
atacurile aeriene cu cea mai largă răspândire de la începerea războiului.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că a ordonat lovituri masive cu rază lungă de acţiune după un atac în weekend asupra podului care leagă Rusia de peninsula Crimeea şi a ameninţat cu alte lovituri în viitor dacă Ucraina va ataca teritoriul Rusiei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite