Protest violent al susținătorilor AUR, față de certificatul verde. Manifestanții au forțat intrarea în Parlament. Simion: Ne mutăm la Guvern, ”la domnul Ciucă”, vom continua zilele următoare. Amenzi și un bărbat audiat de poliție

21 decembrie 2021, 10:24

Protestatarii au început să se strângă în fața Parlamentului dimineața devreme. În jurul prânzului, circa 1500 de persoane au forțat o poartă de intrare și unii au ajuns chiar pe treptele Senatului, după ce au trecut fără probleme de gardurile instalate de forțele de ordine. Au urmat îmbrânceli cu jandarmii care formau un cordon de siguranță. Au fost mobilizați și angajații SPP din interiorul Parlamentului, care au blocat ușile.

Protestul s-a mutat apoi în fața Guvernului.

Polițiștii au aplicat amenzi de peste 170.000 lei și au început cercetări în legătură cu săvârşirea mai multor infracţiuni – distrugere în cazul a patru autovehicule, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional, anunță MAI într-un comunicat.

Un bărbat de 50 de ani a fost dus pentru audieri la sediul unei secţii de poliţie din Capitală. Este bănuit de distrugerea celor patru autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: „Unii protestatari s-au dedat la distrugeri, Sunt câteva mașini distruse de acești protestatari. De asemenea, avem înregistrări și am legitimat foarte mulți în legătură cu posibile fapte de tulburare a ordinii publice”.

Ambasada Statelor Unite a confirmat că un vehicul care-i aparține a fost avariat în timpul protestului, contrazicându-l pe ministrul Afacerilor Interne, care susține că nicio mașină a corpului diplomatic nu a avut de suferit. Cu toate astea, conducerea Jandarmeriei București susține că situația a fost mereu sub control.

Parlamentarii AUR sunt acuzați că au organizat protestul  fară să și-l asume. Mai mult, Jandarmeria susține că angajați ai birourilor parlamentare AUR au introdus la orele dimineții zeci de manifestanți în incinta parlamentului cu mașinile personale. J

George Simion, co-președinte AUR: “Vom continua zilele următoare proteste la PSD și Ciucă până anunță că nu-și asumă răspunderea”.

Florin Cîțu, președintele Senatului: “Eu sunt de acord cu libera exprimare atât timp cât se face cu respectarea Constituției. Cei care au instigat oamenii trebuie să răspundă”.

După-amiază, protestul a continuat în fața Guvernului, unde sute de manifestanți și-au arătat nemulțumirea față de introducerea certificatului Stop Covid, inclusiv față de posibilitatea ca Guvernul să-și asume răspunderea pentru această măsură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă