Protest spontan la Uzina Mecanică Cugir. Primii au oprit lucrul angajații fabricii de arme, care au refuzat să intre în schimb. Principala nemulțumire: salariile mici

11 februarie 2022, 10:57

Primii au oprit lucrul angajații fabricii de arme, care au refuzat să intre în schimbul 1. La puțin timp, s-au solidarizat și cei de la fabrica de armament. Nemulțumirile sunt aceleași: salariile mici.

Unii angajați au luat salariu de 1.100 de lei. Muncitorii acuză și condițiile de lucru.

Angajații celor două unități sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, mai ales că în ultimii ani s-au produs mai multe accidente, unele mortale.

În urmă cu 30 de ani, la Uzina Mecanică Cugir, din care s-au desprins cele două unități, lucrau peste 22.000 de oameni. Acum nu sunt mai mult de 3.000. Aproape jumătate dintre aceștia au participat la proteste.

Consiliile de administrație ale celor două societăți subordonate Romarm discută în zilele următoare dacă pot accepta o parte din solicitările protestatarilor.

Angajații fabricilor din Cugir sunt hotărați să-și continue protestele dacă revendicările nu le sunt acceptate.

La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre, pistoale automate şi semiautomate de calibru 9 mm şi accesorii.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în UM Cugir şi Fabrica de Arme.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite