Protest spontan al șoferilor de autobuze de la transportul public din Iași. Ei solicită ca salariile să fie majorate la 4.000 de lei pe lună

Ieşenii s-au trezit în această dimineaţă fără transport public în comun. Şi asta pentru că mai mulţi şoferi au intrat într-o grevă spontană. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salariile prea mici şi condiţiile de muncă. Primarul Iaşului spune, însă, că protestul ar fi pornit de la un angajat al companiei, care mai are abateri. Pentru a acoperi lipsa autobuzelor, au fost suplimentate tramvaiele, care nu au reuşit însă să acopere toate zonele afectate.

02 Noiembrie 2021, 11:39 (actualizat 02 Noiembrie 2021, 12:37) Știrile TVR |

150 de şoferi ai companiei de transport public din Iași, nemulțumiţi de condițiile de muncă și salarii, au refuzat să muncească în această dimineață. Ca urmare, doar cursele spre Spitalul Modular de la Lețcani și spre un cămin de bătrâni au fost asigurate. Șoferii cu experiență spun că își doresc un salariu de minimum 4.000 de lei.

Pentru a suplini lipsa autobuzelor, numărul tramvaielor a fost suplimentat. Însă mulți călători nu au avut un mijloc de transport în comun potrivit și au fost nevoiți să se descurce cum au putut pentru a ajunge la serviciu.

Conducerea Companiei de Transport Public Iași a declarat că greva spontană a fost organizată ilegal, iar protestul este neasumat de nicio organizație sindicală.

Primarului Iașului spune că se vor face angajări pentru noi șoferi care își doresc să muncească. Primarul a mai declarat că cei responsabili de încetarea lucrului șoferilor în această dimineață vor fi sancționaţi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI