Protest spontan al șoferilor de autobuze de la transportul public din Iași. Ei solicită ca salariile să fie majorate la 4.000 de lei pe lună

2 noiembrie 2021, 11:39

150 de şoferi ai companiei de transport public din Iași, nemulțumiţi de condițiile de muncă și salarii, au refuzat să muncească în această dimineață. Ca urmare, doar cursele spre Spitalul Modular de la Lețcani și spre un cămin de bătrâni au fost asigurate. Șoferii cu experiență spun că își doresc un salariu de minimum 4.000 de lei.

Pentru a suplini lipsa autobuzelor, numărul tramvaielor a fost suplimentat. Însă mulți călători nu au avut un mijloc de transport în comun potrivit și au fost nevoiți să se descurce cum au putut pentru a ajunge la serviciu.

Conducerea Companiei de Transport Public Iași a declarat că greva spontană a fost organizată ilegal, iar protestul este neasumat de nicio organizație sindicală.

Primarului Iașului spune că se vor face angajări pentru noi șoferi care își doresc să muncească. Primarul a mai declarat că cei responsabili de încetarea lucrului șoferilor în această dimineață vor fi sancționaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă