Protest pentru salvarea parcului IOR din Capitală. Locuitori revoltați după ce proprietarul unui teren retrocedat a început tăierea arborilor pentru a face loc unui parc de distracții

Sute de bucureșteni au ieșit în stradă și au cerut salvarea unuia dintre cele mai mari parcuri din Capitală: IOR. 12 hectare au fost retrocedate, iar proprietarul a defrișat deja zona ilegal și vrea să facă pe toată suprafața un parc de distracții. Cetățenii vor să rămână parc, aşa cum a fost din anii '60, să aibă unde să se plimbe și să respire aer mai curat.

25 Martie 2023, 19:05 Știrile TVR |

Protestul la care au participat peste o mie de bucureșteni a fost organizat de Grupul Civic IOR-TITAN și Greenpeace România.

Ecologiștii acuză faptul că proprietarul terenului retrocedat din parc a defrișat ilegal deja zeci de copaci.

Primăria Sectorului 3 a aplicat și în luna februarie amenzi de 100 de lei pentru fiecare copac tăiat fără avize de mediu.

12 hectare din parcul IOR au fost retrocedate în 2005 de fostul primar general Adriean Videanu. Actualul proprietar a cumpărat drepturile litigioase ale terenului și acum vrea să construiască un parc de distracții. Nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că soluția ar fi exproprierea celor 12 hectare de parc.

Greenpeace atrage atenția că Bucureștiul este deficitar la spații verzi, mult sub limita minimă legală de 26 de metri pătrați pe cap de locuitor. Pe de altă parte, Capitala este fruntașă la poluare printre marile orașe europene.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI