Protest cu sorcove la Ministerul Educației. Sorin Ion, secretar de stat: Structura anului școlar, care a fost publicată în noiembrie, nu va mai fi schimbată

3 ianuarie 2022, 11:47

Structura anului școlar nu se va mai schimba, iar olimpiadele de limba română și de engleză ar putea fi reluate. Sunt câteva dintre concluziile discuțiilor pe care reprezentanții elevilor participanți la protest le-au avut cu oficialii Ministerului Educației.

Am vorbit despre modul de testare al elevilor. Și noi vrem predictibilitate și aprovizionarea cu teste și responsabilizarea părinților de a aplica teste. (…) Am vorbit și despre calendarul olimpiadelor. Am decis reluarea olimpiadelor care au etape internaționale, scopul era să asigurăm prezența elevilor la etapele internaționale. Ar fi fost imposibil să se reia toate olimpiadele. (…) Structura anului școlar, care a fost publicată din noiembrie, nu va mai fi schimbată, nu își dorește nimeni să mai fie schimbată, dacă schimbăm iar, eram acuzați de lipsă de predictibilitate, a declarat Secretarul de stat Sorin Ion, care i-a primt la discuții pe reprezentanții protestatarilor.

La protestul din fața Ministerului Educației, au fost prezenți reprezentanți ai asociațiilor de părinți si ai asociațiilor de elevi.

Protestatarii au venit cu crenguțe de brad pentru a-i ”sorcovi” pe reprezentanții Ministerului Educației cu nemulțumirile lor, iar lista care le conține este lungă.

Este vorba despre impredictibilitatea pe care o oferă Ministerul Educației, mai exact despre începerea mai devreme a școlii pentru elevii din învățământul gimnazial, liceal și postliceal, care s-au întors de astăzi la școală pentru a recupera vacanța forțată din toamnă. Elevii din învâțământul primar și preșcolar rămân în vacanță și în această săptămână.

Elevii și părinții spun că școala ar fi trebuit să înceapă pentru toți săptămâna viitoare, așa încât copiii să se mai bucure de vacanță.

O altă nemulțumire este legată de lipsa testelor de salivă din școli. Au fost situații în care s-a făcut testare o singură dată pe săptămână deși ar fi trebuit să fie făcută de două ori.

Alte nemulțumiri sunt legate de impredictibilitatea în privința tezelor, a testelor, a modului în care se face școală în pandemie și a pregătirilor care se fac pentru valul al cincilea al pandemiei.

Sfârșitul acestui semestru va fi în data de 14 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite