Protest la UAIC Iași: Peste 1.000 de studenți au semnat pentru demiterea rectorului Tudorel Toader

Un banner pe care au fost scrise numele a peste 1.000 de absolvenți, semnatari ai unei scrisori în care se cere demisia lui Tudorel Toader a fost afișat, joi dimineață, în fața Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, potrivit Mediafax.

20 Februarie 2020, 10:42 (actualizat 20 Februarie 2020, 14:49) |
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași / FOTO: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași/Facebook

„Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!” era scris joi dimineață pe un banner afișat în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Pe afiș erau trecute aproximativ toate numele absolvenților și studenților care au semnat scrisoarea unui ONG din Iași, scrisoare prin care se cere demisia rectorului Tudorel Toader.

„Bannerul este despre Tudorel Toader, să-şi dea demisia, iar cei care au semnat pentru demisia lui sunt absolvenţii şi actualii studenţi. Avem şi campania Declic, avem 30.000 de oameni din toată ţara care au semnat ca el să îşi dea demisia. (...) Un asemenea om care este în continuare rector nu poate să fie în continuare un model pentru studenţi. Asta înseamnă o pată pentru Iaşi, şi pentru întreaga Românie. Un asemenea om nu are ce căuta într-o instituţie publică de o asemenea anvergură. De aceea noi cerem demisia şi insistăm”, a explicat Daniel Luca, unul dintre reprezentanții Reset Iași.

La protest a fost adus și un butoi de metal pe care era inscripționat portretul lui Tudorel T oader și semnul specific biohazard, iar reprezentanții ONG-ului spun că „reprezintă toxicitatea pe care domnul Toader a lasat-o în sistemul de justiţie din România”

„Noi ne vom face datoria de activişti civici şi de absolvenţi petru a lua atitudine. Ne-am gândit că este un demers de care universitatea are nevoie, atât timp cât toată lumea tace înseamnă că vor fi de acord cu Tudorel Toader. Este un demers în care vrem să le atragem atenţia şi domnilor profesori din universitate, prin care le arătăm că nu sunt singuri, că absolvenţii şi studenţii sunt alături de ei, mai ales că domnul Toader se pregăteşte ă candideze pentru al doilea mandat de rector. Din punctul nostru de vedere este o ruşine şi ceea ce-i cerem prin cele două petiţii este să facă un act de demnitate şi de respect faţă de universitate şi să-şi prezinte demisia şi să renunţe la cel de-al doilea mandat”, a declarat Daniela Mitrofan, reprezentant Reset.

Protestul a fost organziat de un ONG din Iași. În jurul orei 9.00, la registratura Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, au fost depuse toate semnăturile adunate și scrisoare prin care i se cere demisia lui Toader.

Sursă: Mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 7°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 7°C 8°C
CONSTANTA 8°C 5°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 6°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI