Protest la Spitalul de Urgență din Galați după moartea suspectă a unei tinere. Familia acuză medicii de malpraxis

20 noiembrie 2021, 13:03

Protestul a avut loc chiar în fața spitalului de urgență, acolo unde, în urmă cu două săptămâni, ajungea Mihaela Anghel. Deși avea o infecție, primele două diagnostice au fost de lombosciatică. Familia spune că nici măcar nu a fost examinată. Tânăra a fost trimisă acasă de 3 ori cu medicamente pentru durere până când un medic a descoperit adevărată problema. Din păcate, s-a pierdut timp prețios și, în ciuda operației, fata nu a mai putut fi salvată.

”Am înțeles că a fost un control în spital și aș vrea să aud cu urechile mele ce au găsit. noi nu ne lăsăm, o să mai ieșim, azi am făcut apel la toate persoanele care au trceut prin ce am trecut eu, că dacă ne unim nu au cum să treacă peste noi toți”, spune mama tinerei.

”A fost fină mea, au măcelărit-o, au omorât-o. Dacă nu o trimiteau acasă de două ori și nu greșeau diagnosticul, avea șanse”

”Nu cunosc familia, cunosc cazul numai din presă, însă atunci când am citit, am fost mișcată nu mi sd pare normal că o față de 20 de ani să moară dat faptului că a fost tratat cu superficialitate”, spune un protestatar.

Nu este singurul caz controversat de la Galați. În urmă cu mai bine de două săptămâni, un bărbat de 46 de ani, a murit din cauza unei pneumonii. Fusese lăsat ore întregi să aștepte în frig rezultatele analizelor, apoi plimbat între spitale până când medicii au decis să îl interneze. A fost prea târziu. O altă anchetă penală e în curs la Spitalul din Galați încă din luna martie. după moartea suspectă a unei femei de 30 de ani. Soțul unei tinere de 30 de ani acuză medicii că nu au operat-o la timp, iar femeia a murit. Aceste tragedii i-au revoltat pe gălățeni.

”Noi am ieșit în stradă, noi avem un copil de 5 ani și am experimentat și nopți state la urgențe fără să ne bage nimeni în seama + nu vreau să mi pararese țară doar pentru că coilul meu să primească îngrijiri adecvate”, spune un protestatar.

În cazul tinerei de 21 de ani, reprezentanții spitalului au termen 30 de zile pentru a răspunde acuzațiilor de malpraxis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite